Share or die!

Når et liv med skolegang endelig snart er over og den villeste og lengste festen i ditt liv skal til å begynne driter du kanskje i hvordan russefeiringen ble til? Men burde du ikke ta deg en stilles stund og takke for at noen kom opp med denne geniale markeringen?

2 minutter til å falle på knærne med folede hender og takke for at du får oppleve tidenes fest og at skolegangen ikke avsluttes med kun et svett håndtrykk fra frøken? Jo.  På denne siden får du bakgrunnen til Norges feteste fenomen.

Inne på våre artikler har vi linker som fører til relevante sider.
Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er virus og at det bare er å besøke sidene!

 

Russetiden er noe spessielt Norge har. Avgangselever fra videregående skoler i Norge kaller seg for russ. Russen feirer at de er ferdig på videregående. Russetiden starter i slutten av april, dette varierer fra år til år og litt fra skole til skole. Under russettiden skjer det mye, som russedåp, russetreff og mye annet. Russetiden bygges opp mot 17 mai. Før russetiden samler grupper seg sammen og spleiser på enten en bil, minibuss eller en buss. Det finner ikke noe krav om at man må ha et kjøretøy for å være russ, og flere velger å spare penger og ikke kjøpe det. Disse russene blir kaldt ''vandreruss'' da  de ikke tilhører noe fast gruppe/kjøretøy. 

 

Tidligere ble de som hadde gått studiespesialisering rød russ, de som gikk handel ble blå russ, de som gikk yrkesfag( to år) ble svartruss mens de som gikk skole med naturlinje ble grønn russ. Disse fargeskillene skapte etter hvert enkelte problemer der noen farger ble undertrykket. I dag er det valgfritt hvordan farge man vil være som russ.

 

DEL